Rataesteratsastusta

Rataesteratsastusta

Nyt on niin naatti olo, mutta myös erittäin iloinen tunnetila! Matkalla tallille käväistiin Marin kanssa hakemassa meidän kuvaajamme Tia. Eli tämän postauksen kaikki materiaalit kuuluvat hänelle, ja vielä iso kiitos kuvaamisesta Tia :D Mutta tallille päästyä alettiin saman tien rakentamaan rataa. T oli ostanut viimevuoden puolella sellaisen ratamallikirjan ja ollaan nyt siitä koko talven tehty erilaisia tehtäviä. Nyt lumien sulattua ja tarpeeksi tekniikkaa ja kontrollia harjoiteltua päästiin vihdoin kokeilemaan rataa. Rata näytti älyttömän monimutkaiselta, mutta ei se loppujen lopuksi niin kamala ollut. Kun rata oli valmis, käytiin kaikki pikapikaa laittamassa pollet kuntoon ja suunnattiin kentälle. Meitä oli yhteensä 5 ratsukkoa Minä & Ranka, Mari & Alma, Milla & Lando, S &H sekä M & P. Nyt vähän tarkemmin sitten tunnin kulusta.
Tehtiin pikainen ja napakka verkka. Ranka oli aluksi hiukan vaikea saada kuulolle ja liikkumaan, mutta laukan tultua mukaan se syttyi. Tehtiin muutamia laukka spurtteja ja aina välillä sitten rennommin. Tälläisenä ihmisenä joka pelkää vauhtia, on hiukan huono juttu kun kenttä on älyttömän suuri ja tilaa riittää päästellä hanat auki. No kuitenkin selvisin alkuverkasta ja sitten käveltiin taas hetki.
Tultiin ensimmäiseksi todella pientä sekasikiöestettä. Se oli oikeasti aivan oudon näköinen. En saanut laukkaa pyörimään ja hypyt nyt olivat mitä olivat. Siitä siirryttiin sitten 50 cm okserille. Vastatuuleen pikkuisessa vesisateessa ei ole mikään kiva yrittää saada laukkaa pyörimään. No tulin sen 4 kertaa ja viimeinen meni ihan kohtuullisesti.
Siirryttiin sarjalle jossa oli pysty, yksi laukka ja okseri. Siinä vasta alkoi laukkaa tulemaan, mutta ei vieläkään hyvää. Tietysti olisin saanut sen laukan pyörimään raipan avulla, mutta kun sitä käyttää Rankalla on tapana protestoida siihen isolla pukilla. Olen pari kertaa siitä lentänyt ja on jäänyt sellaiset traumat, että en uskalla sitä sitten käyttää. Ehkä sekin ongelma korjaantuisi kesän aikana.
Sarjan jälkeen siirryttiin toiselle sarjalle jossa oli portti, seitsemän laukkaa ja okseri. Olin aivan paniikissa. Olen kerran elämässäni päässyt tuon kyseisen portin Rankan kanssa yli, joten mietin mitäköhän tulisi. No Ranka yllätti aivan täysin. Tuli mahtavaa laukkaa ja liidimme portista yli kuin sitä ei siinä olisi ollutkaan. Sama meno jatkui okserille. Olin todella tyytyväinen. Sitten tulimme vielä pikku tehtäviä muutaman kerran, en nyt muista minkälaisia.
tehtävien jälkeen siirryimme rataan. Tulin radan yhteensä 2 kertaa 70-80 cm korkeuksilla. Ensimmäisen kerran meni ihan ok, mutta laukka kuoli aina välillä ja muutamille esteille tuli huonompia hyppyjä. Seuraavan kerran vuoroni tultua päätin pistää hanat auki ja antaa palaa. Se kannatti koska hypyt olivat upeita ja nyt se laukkakaan ei kuollut ihan niin kamalasti. tehtiin jopa 2. esteelle sellainen lähestyminen jota T ei uskonut meidän onnistuvan tekemään. Saatiin paljon positiivista palautetta, mutta pitää vain muistaa antaa sen laukan edetä sekä minun pitäisi oppia uskaltamaan antamaan sitä raippaa tilanteen sitä vaatiessa.
No kuitenkin tunti oli loistava! Oon niin tyytyväinen Rankaan ja itseeni, että ei voi kuin hymyillä. T vihjaili siihen suuntaan, että nyt aletaan treenaamaan oikein kunnolla. Katsotaan siis minkälainen kesä tulossa! Nyt kuvia tunnilta, ei todellakaan mitään mestarillista menoa, mutta kukaan ei ole seppä syntyessää, vai miten se menee? Sen takia käynkin tunneilla, jotta oppisin koko ajan paremmaksi ratsastajaksi.

Ps. Tunnista voi hyvällä säkällä ilmestyä myös video lähiaikoina :D

Kommentit